Rughaar: wat is er mis mee en wat doe je eraan?

 In Blog

Sommige dingen in het leven zijn moeilijk te begrijpen. Waarom is een boksring bijvoorbeeld vierkant? Hoe komt de man die de strooiwagen bestuurt bij zijn werk? Waarom moet je voor steelpannen betalen? En waarom vinden vrouwen het wel heerlijk om door borsthaar te kroelen, maar walgen ze van rughaar? Team baKblade heeft zich vastgebeten in dit laatste mysterie. Door middel van een klein online onderzoek en wat vraaggesprekken op straat hopen wij dit grote mysterie voor eens en altijd te kunnen ontrafelen.

Meest gênante mannelijke probleem

Een simpele zoekopdracht via Google bevestigt nog maar eens dat rughaar een groot taboe is. De website dokterdokter.nl heeft het zelfs verkozen tot het meest gênante mannelijke probleem. Het is schokkend om te zien dat rughaar nog voor de bierbuik, de drankneus  en schimmel in de schaamstreek komt. Ook op de ‘vrouwenwebsite’ misslipgloss.nl komt rughaar er bekaaid vanaf: Ik ben wel minder fan van rughaar. Dat zou ik als man zeker laten waxen. Toch wordt er op beide websites niet echt antwoord gegeven op de vraag wat er nou zo vreselijk is aan een harig tapijtje op de rug.

Online onderzoek

De website vrouw.nl heeft zich ook gebogen over de ‘kwestie rughaar’. Uit een onderzoek onder 2500 vrouwen bleek dat een behaarde rug 73% van de vrouwen te ver gaat. Greta en Patty behoorden tot de vrouwen die ‘nee’ zeiden tegen rughaar, maar blijken uiteindelijk toch iets genuanceerder in hun oordeel: “Als je van iemand houdt, dan maakt het ook weer niet zo veel uit. Ik heb een Turkse vriend, die is vrij behaard.”

Rughaar is vies en goor

We vervolgen onze online zoektocht naar het antwoord op een aantal online fora. Daar lijkt het argument ‘het is vies’ het ruimschoots te winnen. Een paar voorbeelden:

Ik vind borst en rughaar echt heel vies en ben ZO blij dat mijn vriend beide totaal niet heeft.

Borsthaar is okay ole ole. maar schouder en rughaar is echt vies. En geschoren borsthaar is echt net zo vies als een haar in de soep of een schaamhaar op de wc-bril.

Te goor mannen en vrouwen met rughaar… wie vind dat nou geil……….?

Helaas zijn deze voorbeelden veelzeggend voor het niveau van de gevoerde discussies en komen we – op een incidentele vergelijking met een aap na – niet veel verder.

Straatinterviews

Het mag duidelijk zijn, het internet brengt ons niet veel verder. Hoog tijd om de straat op te gaan en een aantal vrouwen aan een kruisverhoor over rughaar te onderwerpen. 

Anita (25 jaar)
Ik vind het niet fijn om een behaarde rug te masseren en vind het vies om te zien. Vaak komt het ook nog boven de kraag uit. Verder denk ik dat het onhygiënisch is. Het is in elk geval onverzorgd. Bovendien ben ik een liefhebber van rugspieren die je niet goed kan zien als er rughaar overheen zit.

Lianne (32 jaar)
Mijn vriend heeft last van rughaar. Hij vraagt me wel eens zijn rug te scheren met een scheermes. Ik doe het af en toe voor hem, maar erg fris is het niet. Hij voelt zich ook vaak ongemakkelijk om het te vragen. Ik vind lichaamshaar wel sexy, maar haar op zijn rug of billen vind ik minder mooi.

Natascha (45 jaar)
Bij mij staat rughaar gewoon voor onverzorgdheid. Mannen kammen netjes hun haar en  letten op hun kleding, waarom kun je dan niet iets aan rughaar doen? Het is voor mij echt een afknapper om op een intiem moment te merken dat ik met een behaarde aap in bed lig. Een echte mood-killer.

Conclusies en oplossing

Helaas hebben we geen diepgravend antwoord kunnen vinden op de vraag wat er mis is met rughaar. We komen niet veel verder dan ‘vies en goor’, ‘onverzorgd’, ‘niet sexy’ en een ‘moodkiller’. We moeten ‘t er maar mee doen als mannen en ons behaarde lot accepteren. Gelukkig is dat een stuk makkelijker met de baKblade. Een handig hulpmiddel waarmee je in een mum van tijd je eigen rug kunt ontharen, de ‘goorheid’ van je afwerpt en voor elke man/vrouw aantrekkelijk bent.

Je eigen rug scheren? Het kan nu met de baKblade

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
baKblade 2.0 | baKblade.nlRug Scheren | baKblade.nl