Ontharingscrème voor mannen: 6 redenen om er nooit aan te beginnen

 In Blog

Bij sommige uitvindingen vraag je je af hoe ze het ooit tot de winkelschappen hebben weten te schoppen. Een goed voorbeeld hiervan is ontharingscrème voor mannen. Een product met eigenlijk alleen maar nadelen. Als man is het een crime om met een chemisch goedje grote lichaamsoppervlakten – zoals de rug en de borst – haarvrij te krijgen. In dit artikel zetten we de belangrijkste 6 nadelen voor je op een rij. De eindconclusie kunnen we je alvast vertellen: ontharingscrème voor mannen, begin er niet aan.

Nadeel 1: het wordt een grote smeerboel

Hoe ‘ervaren’ je ook bent, ontharen met ontharingscrème wordt vrijwel altijd een grote smeerboel. Voor het schoonmaken van de ruimte waar de ontharingssessie heeft plaatsgevonden – vaak de douche – kun je gemiddeld twee keer zo lang uittrekken dan voor het ontharen zelf. Het is maar waar je zin in hebt.

Nadeel 2: dagelijks gebruik wordt afgeraden

Ontharingscrème is niet geschikt voor regelmatig gebruik (op dezelfde huidoppervlakten). Het hoge PH-niveau heeft namelijk een negatief effect op de huid. Omdat het haar chemisch wordt verwijderd, is ontharingscrème licht zuur. Als je er elke dag ‘glad’ uit wilt zien, bestaat de kans dat je op termijn afgevoerd moet worden naar het brandwondencentrum in Beverwijk. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Nadeel 3: ontharingscrème is niet geschikt voor een (licht) beschadigde huid

Een ongelukje op het werk, een stevig duel bij de voetbalvereniging of de nagels van een opgewonden vrouw. Als man zit een huidbeschadiging – een krasje, schrammetje of snijwondje – in een klein hoekje. Ontharen met ontharingscrème zit er dan niet meer in (zie uitleg nadeel 2). Ohja, als je de gelukkige eigenaar bent van een volledig onbeschadigde huid dan kan de ontharingscrème zelf ook roet in het eten gooien. De chemische bestanddelen kunnen namelijk zorgen voor huiduitslag, roodheid en allergische reacties.

Nadeel 4: regelmatig gebruik heeft bizarre effecten

Het regelmatig gebruik van ontharingscrème heeft effecten waar je nou niet echt vrolijk van wordt. Zo kan het de huid donkerder maken en zelfs voor brandplekken zorgen. Kortom, chemische rommel.

Nadeel 5: het stinkt

We kunnen er kort of lang over praten, maar ontharingscrème stinkt. Simple as that. Vaak worden er door fabrikanten nog verwoede pogingen gedaan om de indringende lucht te camoufleren met een parfum – ook erg goed voor je huid – maar helaas is dit niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Nadeel 6: je bent afhankelijk van de hulp van anderen

Tenminste, als je ook het haar op je rug en je schouders succesvol wilt verwijderen. Er zit dan niks anders op dan je moeder, je partner, een vriend of een toevallig passerende fietser de badkamer in te slepen voor een chemisch onderonsje voor 2. Grote kans dat je daar niet op zit te wachten. Je moeder, partner of vriend ongetwijfeld nog minder en de toevallig passerende fietser al helemaal niet.

Ontharingscrème voor mannen: kies voor een andere oplossing

Ons advies zal duidelijk zijn: ontharingscrème voor mannen, begin er niet aan (net als harsen) en kies voor een betere oplossing. Voor je rughaar kun je eigenlijk niet om de baKblade heen. Dit gepatenteerde scheermes – dat onlangs in Nederland en België is gelanceerd – maakt het mogelijk om zelf je eigen rug te scheren. Voordelig, zonder pijn en binnen een mum van tijd.

ontharingscreme

Je rug ontharen? Sla ontharingscreme over en kies voor de baKblade

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Rug Scheren | baKblade.nl