Rug haar laseren: 4 redenen om er nog eens over na te denken

 In Blog

De portemonnee trekken, een uurtje afzien en vervolgens met een gladde rug door het leven gaan. Er zijn nog steeds mensen die dit beeld voor zich zien als het gaat om het laseren van rughaar. Helaas is dit niet de realiteit. Om je te behoeden voor misstappen hebben we in dit artikel de belangrijkste nadelen van rughaar laseren voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee en houd in je achterhoofd dat er goede alternatieven zijn. x

Je rug haar laseren is een ontzettend duur grapje

Je rug haar laseren is niet binnen één sessie gepiept. Je hebt er zeker 6 tot 8 behandelingen voor nodig (en dan is nog niet al het haar verdwenen). Omdat het om een flinke oppervlakte gaat – de mannelijke rug is immers wat anders dan een harige bovenlip – is de prijs voor 1 behandeling vaak al een aanslag op je portemonnee (vaak vanaf 150 euro). Vermenigvuldig dit bedrag met 8 en je begrijpt dat pronken op het strand – ondanks minder haar op je rug – er deze zomer waarschijnlijk niet in zit.

Niet al het haar verdwijnt

Dan ben je een kapitaal kwijt, heb je 6 tot 8 lange laserbehandelingen op je tanden gebeten en dan is nog niet al het haar verdwenen. Dit heeft te maken met de groeicyclus van het haar. Sommige rughaartjes zijn een tijd lang inactief en beginnen spontaan weer te groeien als jij je laserbehandelingen achter de rug hebt. Lekker lullig van ze. Vooral als je je rug vaak hebt laten harsen kan er sprake zijn van ‘getraumatiseerde’ haartjes die zich tijdelijk koest houden. Deze haartjes hebben geen behandeling van het Riagg nodig om er weer bovenop te komen. Dat kunnen ze op eigen kracht. Precies op het moment dat jij dacht dat je van je rughaar af was.

Pigmentproblemen

Bij het laseren van je rug – of andere lichaamsdelen – ontstaan er vaak zogenoemde ‘pigmentproblemen’. Het betekent dat lichtere haartjes vaak ongeschonden uit de strijd komen. Zij zijn minder gevoelig voor het laserlicht dat op hen afgevuurd wordt. Daarnaast is een lichtgetinte of donkere huid ook minder geschikt voor een laserbehandeling. De omringende huid absorbeert teveel licht en je eindigt als een gegrild barbecueworstje op een zomerse dag in augustus.

Een beschadigde huid

Er komt veel warmte vrij bij het rug haar laseren en helaas betekent dit dat de huid van je rug een flinke opdoffer krijgt. Na een lasersessie is je huid vaak rood en licht gezwollen. Daarnaast ontstaat er vaak jeuk en is er soms zelfs sprake van brandwonden. Kortom, je eindigt als een appel. Dat is bij één behandeling nog wel te overzien – even door de pijn heenbijten – maar wil je je huid ook 6 tot 8 keer aan zo’n marteling blootstellen? Dat is iets om goed over na te denken als je je rughaar wilt laten laseren.

Denk na over een andere oplossing

Natuurlijk heeft het laseren van rughaar ook voordelen. Een deel van het rughaar verdwijnt definitief. Toch is het belangrijk om stil te staan bij de hierboven beschreven nadelen voordat je zo’n enorm bedrag uitgeeft. Het is goed om je te beseffen dat er goede alternatieven bestaan. Het beste voorbeeld hiervan is de baKblade. Een doe-het-zelf scheermes waarmee je zelf je eigen rughaar kunt verwijderen. De gepatenteerde dryGLIDE technologie zorgt gegarandeerd voor een snel, pijnloos en glad resultaat.

Toch je rug laten laseren? De baKblade is perfect om snel en doeltreffend af te rekenen met de haartjes die terugkeren.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Rug Scheren | baKblade.nlRughaar scheren | baKblade.nl