Rug harsen: “alsof de huid van je lichaam wordt getrokken”

 In Blog

Je rug harsen. Steeds meer mannen overwegen om een bezoekje aan de schoonheidssalon te brengen om af te rekenen met hun rughaar. Toch zijn er vooraf vaak twijfels en vragen. Doet het echt zo’n pijn? Hoe is het eindresultaat? Wanneer komt het haar weer terug? En kost het veel geld? Bakblade.nl is ook nieuwsgierig en heeft ervaringsdeskundige Laurens Koopman aan de tand gevoeld met 7 prangende vragen over het harsen van de rug. “Je moet niet één keer op je tanden bijten, maar minstens 50 keer.”

Doet harsen echt zo’n pijn of wordt dit overdreven? 

Je rug harsen is terror. Je hebt het gevoel dat de huid van je lichaam wordt getrokken. Vooral op iets dikker behaarde plekken en de zijkant van de rug is de pijn niet harden. Het vervelende is dat je rug natuurlijk een grote oppervlakte heeft. Het is niet één keer op je tanden bijten, maar zeker 50 keer. Mijn strategie was om mijn tanden stuk te bijten op de handdoek die op de behandeltafel lag en aan leuke dingen te denken. Gelukkig heb ik mijn rug laten harsen bij een dame die van aanpakken wist. Binnen een hels kwartiertje was het rug harsen klaar. 

Hoe was het eindresultaat? 

Op een paar verdwaalde haartjes na was mijn rug helemaal glad. Toch schrok ik toen ik naderhand in de spiegel keek. Na een stevige harsbehandeling lijkt je rug op een oorlogsgebied. Ik had overal rode plekken en er waren ook nog wat sporen van hars te vinden. Na een halve dag trokken de rooie plekken langzaam weg en werd mijn rug iets minder gevoelig. Ik heb nog wel een paar dagen gewacht voordat ik m’n rug weer blootgesteld heb aan de zon. 

Hoe lang duurde het voor het rughaar terugkwam? 

Na een dag of 5 voelde ik de eerste stoppeltjes alweer zitten. Dat was wel even een tegenvaller. Ik had namelijk gelezen dat ik zeker 2 weken ‘haarvrij’ door het leven kon gaan. Waar ik van tevoren niet over na heb gedacht, was dat het haar voor een nieuwe harsbehandeling weer lang genoeg moet zijn. Dit betekent dat je zeker 2 weken lang met voel- en zichtbaar rughaar rondloopt, voor het lang genoeg is om opnieuw geharsd te worden. Harsen is dus zeker niet geschikt als je continu ‘rughaarvrij’ wilt zijn.

Wat zijn de voordelen van je rughaar harsen? 

Het enige echte voordeel van je rug harsen is dat je een periode kunt genieten van een gladde rug. Bij mij duurde het 5 dagen voor ik de eerste stoppeltjes weer voelde, maar misschien dat de rug bij anderen langer glad blijft. Als je van plan bent om een weekje op vakantie te gaan, kan het dus een goed idee zijn om je rug van tevoren te laten harsen. Met een beetje geluk zing je het de hele vakantie uit. 

Wat zijn de nadelen van je rug harsen? 

Het grootste nadeel vind ik toch wel de pijn. Misschien ben ik een watje, maar ik kan er dagen tegenop zien om weer naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Daarnaast is het geen pretje om open en bloot op zo’n behandeltafel te gaan liggen. Je schaamt je – zelfs ten opzichte van een professional – toch vaak een beetje. Daarnaast kunnen de kosten flink oplopen omdat je regelmatig terug moet komen voor een nieuwe behandeling. 

Laat je je rug nog steeds harsen? 

Nee, sinds ik mijn rug kan scheren met de baKblade ben ik daar abrupt mee gestopt. Ik verwijder mijn rughaar nu gemiddeld 2 keer per week en ben altijd verzekerd van een glad resultaat. Bovendien is het totaal pijnloos, binnen 5 minuten gepiept en een stuk voordeliger. Alleen als ik op vakantie ga en de baKblade past niet in mijn koffer, zou ik overwegen om mijn rug nog eens te laten harsen. Maar ik verwacht dat ik ruimte genoeg heb. 

Wat is je advies aan mannen die hun rug willen laten harsen? 

Bezint eer ge begint. Nee grapje. Als je je rug wilt laten harsen, laat het dan wel door een professional doen. Harsen is echt een kwestie van techniek en als je het door je moeder of vriendin laat doen is het vragen om problemen. Hoe ik dat weet? Mijn vriendin heeft het eens geprobeerd en ik ben bovenin het douchegordijn geklommen van angst. Dat was echt eens, maar nooit weer. 

Lees ook:

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

0
Rug Scheren | baKblade.nl